Дата |
№№ уроків |
НАЗВА РОЗДІЛУ, ТЕМИ ЦИКЛУ,
УРОКУ |
Навчальний матеріал |
|
|
|
Кондитер, 3-4 розряд, III курс. |
|
|
1 |
|
Вступ |
|
|
|
1 |
Вступ
Загальні поняття про предмет |
|
|
|
2 |
Зв”язок
кулінарії з предметом «Малювання та ліплення» |
|
|
2 |
|
Основи малювання, приналежності для малювання та
ліплення |
|
|
|
3 |
ЛПЗ: Малювання
геометричних фігур: техніка проведення ліній від руки, поділ ліній на
пропорціональні відрізки |
|
|
|
4 |
ЛПЗ: малювання кулі, піраміди, куба, циліндра,
еліпса, конуса |
|
|
3 |
|
Поняття про колір, малювання орнаменту |
|
|
|
5 |
ЛПЗ: Колір у
природі. Кольори теплі та холодні Правила та прийоми малювання орнаменту
малювання фігур |
|
|
4 |
|
Малювання рослин |
|
|
|
6 |
ЛПЗ: Малювання
предметів з натури |
|
|
|
7 |
ЛПЗ: Принципи
переходу від одного тону до іншого. Тіні |
|
|
|
8 |
ЛПЗ: Малювання рослин |
Л.С. Порхун Навчальний посібник з предмету "Малювання та ліплення", м.Кременчук, 2015 стор. 13 - 22, розділ 1.3 Зобразіть листи та квіти |
|
|
9 |
ЛПЗ: Малювання
фруктів: яблук. Малювання овочів: моркви, грибів, редису |
Л.С. Порхун Навчальний посібник з предмету "Малювання та ліплення", м.Кременчук, 2015 розділ 1.4, стор. 23 - 25 |
|
|
10 |
Виготовлення
елементів оздоблення з малювальної маси |
2. Яке призначення білкової малювальної маси? 3.Які особливості нанесення довгих ліній або великих візерунків при оформленні білковою малювальною масою? 4. Які особливості нанесення коротких ліній, написів і штрихів при оформленні білковою малювальною масою? |
|
|
11 |
Практична
робота: Виготовлення оздоблень для тістечок, тортів різної конфігурації,
виготовлення трафаретів |
https://drive.google.com/file/d/1tdy3ywVpS66dotInYl9deodVaBIYkmZs/view?usp=sharing Дайте відповіді на питання (у конспекті з предмету): 1. Назвіть відомі Вам способи оздоблень для тістечок, тортів 2. Яке приладдя необхідне для виготовлення прикрас з крему? 3. Як виготовити трубочки для кондитерських мішків? 4. Яка послідовність виготовлення троянди з крему? 5. Яка технологія приготування помади для оздоблення тістечок? 6. Яка технологія приготування желатинової маси для оздоблення тістечок? Практичне завдання: 1. Приготуйте желатинову масу 2. Виліпіть з підготовленої желатинової маси квітку за власним ескізом |
|
|
12 |
Виготовлення
елементів оздоблення з мастики |
1. Яке призначення мастики у кондитерських виробах? 2. Які найпоширеніші рецепти приготування мастики? 3. Вкажіть, як правильно зберігати заготовку з мастики? |
|
28.02.23 |
13 |
Практична
робота: Виготовлення квітів з мастики |
2. Виготовіть троянди з мастики 3. Надішліть фотозвіт викладачу |
|
7.03.23 |
14 |
Практична
робота: Виготовлення геометричних фігур із мастики |
https://www.youtube.com/watch?v=tsl6ZnCfShI 2. Виготовіть з еліпсоїд мастики 3. Надішліть фотозвіт викладачу |
|
|
15 |
Практична
робота:Виготовлення звірів із мастики |
2. Виготовіть з мастики 3. Надішліть фотозвіт викладачу |
|
|
16 |
Практична
робота:Виготовлення композиції із мастики |
2. Виготовіть з мастики 3. Надішліть фотозвіт викладачу |
|
|
17 |
Практична
робота:Виготовлення оздоблень із мастики з використанням кондитерського
інвентарю (молди) |
https://www.youtube.com/watch?v=CVu0m8CXdHA 2. Виготовіть з мастики 3. Надішліть фотозвіт викладачу |
|
|
18 |
Практична
робота:Виготовлення фігури людини із мастики |
2. Виготовіть з мастики 3. Надішліть фотозвіт викладачу |
|
|
19 |
Практична
робота:Виготовлення макетів тортів круглої, квадратної форми з різними
оздобленнями |
|
|
|
20 |
Підсумковий
урок |
|
|
|
|
Всього годин на предмет: |
20 |
Комментариев нет:
Отправить комментарий