МАЛЮВАННЯ ТА ЛІПЛЕННЯ

 

Дата

№№

уроків

НАЗВА РОЗДІЛУ, ТЕМИ ЦИКЛУ, УРОКУ

Навчальний матеріал

 

 

Кондитер, 3-4 розряд, III курс.

 

1

 

Вступ

 

6.09.22 

1

Вступ Загальні  поняття про предмет

 

13.09.22 

2

Зв”язок кулінарії з предметом «Малювання та ліплення»

 

 

2

 

Основи малювання, приналежності для малювання та ліплення

 

20.09.22 

3

ЛПЗ: Малювання геометричних фігур: техніка проведення ліній від руки, поділ ліній на пропорціональні відрізки

 

 

27.09.22 

4

ЛПЗ:  малювання кулі, піраміди, куба, циліндра, еліпса, конуса

 

3

 

Поняття про колір, малювання орнаменту

 

4.10.22 

5

ЛПЗ: Колір у природі. Кольори теплі та холодні Правила та прийоми малювання орнаменту малювання фігур

 

4

 

Малювання рослин

 

 11.10.22

6

ЛПЗ: Малювання предметів з натури

 

18.10.22 

7

ЛПЗ: Принципи переходу від одного тону до іншого. Тіні

 

25.10.22 

8

ЛПЗ: Малювання рослин

Л.С. Порхун Навчальний посібник з предмету "Малювання та ліплення", м.Кременчук, 2015

 https://drive.google.com/file/d/14kFzzdX0xOAzIgURFLYzW-7HXbluVY0F/view?usp=sharing

стор. 13 - 22, розділ 1.3

Зобразіть листи та квіти


1.11.22 

9

ЛПЗ: Малювання фруктів: яблук. Малювання овочів: моркви, грибів, редису

 

Л.С. Порхун Навчальний посібник з предмету "Малювання та ліплення", м.Кременчук, 2015

 https://drive.google.com/file/d/14kFzzdX0xOAzIgURFLYzW-7HXbluVY0F/view?usp=sharing

розділ 1.4, стор. 23 - 25

 Зобразіть кольоровими олівцями  яблуко, моркву, гриби, редис. 

 8.11.22

10

Виготовлення елементів оздоблення з малювальної маси

Опрацюйте теоретичний матеріал:

https://drive.google.com/file/d/1W4c4DNiFevt7H6xd5aV5ggmKESA4RRut/view?usp=sharing

 Дайте відповідь на питання (у конспекті):

1. Який склад борошняної малювальної маси ?

2. Яке призначення білкової малювальної маси?

3.Які особливості нанесення  довгих ліній або великих візерунків при оформленні білковою малювальною масою?

4. Які особливості нанесення  коротких ліній, написів і штрихів при оформленні білковою малювальною масою?


 14.02.23

11

Практична робота: Виготовлення оздоблень для тістечок, тортів різної конфігурації, виготовлення трафаретів

 Опрацюйте теоретичний матеріал:

https://drive.google.com/file/d/1tdy3ywVpS66dotInYl9deodVaBIYkmZs/view?usp=sharing

Дайте відповіді на питання (у конспекті з предмету):

1. Назвіть відомі Вам способи оздоблень для тістечок, тортів

2. Яке приладдя необхідне для виготовлення прикрас з крему?

3. Як виготовити трубочки для кондитерських мішків?

4. Яка послідовність виготовлення  троянди з крему?

5. Яка технологія приготування помади для оздоблення тістечок?

6. Яка технологія приготування желатинової маси для оздоблення тістечок?


Практичне завдання: 

1. Приготуйте желатинову масу

2. Виліпіть з підготовленої желатинової маси квітку за власним ескізом


 21.02.23

12

Виготовлення елементів оздоблення з мастики

 Опрацюйте теоретичний матеріал:

https://drive.google.com/file/d/1OJhyBcBMPVd6sIfCDyqLkdIFEKteNNxP/view?usp=sharing

 Дайте відповіді на питання (у конспекті з предмету):

1. Яке призначення мастики у кондитерських виробах?

2. Які найпоширеніші рецепти приготування мастики?

3. Вкажіть, як правильно зберігати заготовку з мастики? 


28.02.23

13

Практична робота: Виготовлення квітів з мастики

 1. Опрацюйте теоретичний матеріал:

https://www.youtube.com/watch?v=EY-nY-dGOtM

2.  Виготовіть троянди з мастики

3. Надішліть фотозвіт викладачу

7.03.23

14

Практична робота: Виготовлення геометричних фігур із мастики

1.  Опрацюйте теоретичний матеріал:

https://www.youtube.com/watch?v=tsl6ZnCfShI

2. Виготовіть  з еліпсоїд мастики

3. Надішліть фотозвіт викладачу

14.03.23 

15

Практична робота:Виготовлення звірів із мастики

 1.  Опрацюйте теоретичний матеріал:


2. Виготовіть  з мастики

3. Надішліть фотозвіт викладачу

 21.03.23

16

Практична робота:Виготовлення композиції із мастики


 1.  Опрацюйте теоретичний матеріал:


2. Виготовіть  з мастики

3. Надішліть фотозвіт викладачу

 28.03.23

17

Практична робота:Виготовлення оздоблень із мастики з використанням кондитерського інвентарю (молди)


 1.  Опрацюйте теоретичний матеріал:

https://www.youtube.com/watch?v=CVu0m8CXdHA

2. Виготовіть  з мастики

3. Надішліть фотозвіт викладачу

 4.04.23

18

Практична робота:Виготовлення фігури людини із мастики

 1.  Опрацюйте теоретичний матеріал:


2. Виготовіть  з мастики

3. Надішліть фотозвіт викладачу


11.04.23 

19

Практична робота:Виготовлення макетів тортів круглої, квадратної форми з різними оздобленнями

 

18.04.23 

20

Підсумковий урок

 

 

 

Всього годин на предмет:

20

Комментариев нет:

Отправить комментарий